Thursday, July 25, 2024
spot_img

Çaushevski: Në Shqipëri dhe Mal të Zi ka një numër të madh turistësh që ikin nga vapa, prandaj sistemi dështoi

Profesori nga FEIT, Anton Çaushevski, në lajmet e Kanalit 5 tha se sistemi elektrik i Shqipërisë dhe Malit të Zi u prish brenda një dite sepse këto dy vende në këtë periudhë të vitit kanë një numër të madh turistësh të huaj përveç popullsisë vendase.

– Janë dy vende që kanë një numër të madh turistësh gjatë kësaj periudhe. Për shkak të temperaturave jashtëzakonisht të larta, ata përdorin masivisht kondicionerët. Nëse sistemi nuk është mjaft i fortë, atëherë ai prishet. Për këtë arsye nevojiten gjithmonë sa më shumë investime në sistem, tha eksperti i energjisë.

Dje nga ora 13:00 deri në mbrëmje nuk ka pasur energji elektrike në Shqipëri dhe Mal të Zi, si dhe janë prekur edhe pjesë të Bosnjë-Hercegovinës dhe Kroacisë.

TE NDRYSHME

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
- Advertisement -spot_img

TE FUNDIT