Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Cila është më e sigurt - një makinë elektrike apo një makinë me naftë / benzinë? - Koha News
Cila është më e sigurt - një makinë elektrike apo një makinë me naftë / benzinë? 5

Makinat elektrike janë konsideruar gjithmonë më të sigurta se automjetet me benzinë ​​ose me naftë; automjetet elektrike kanë më pak pjesë lëvizëse si dhe më pak lëng.

 

Megjithatë, një studim i ri tregon se makinat elektrike nuk janë ende më të sigurta se variantet me motorë me djegie të brendshme.

Gjegjësisht, hulumtimi i ri i grupit të konsumatorëve britanik “Which?” zbulon se pronarët e automjeteve tradicionale me benzinë ​​apo me naftë raportojnë më pak probleme në 4 vitet e para të pronësisë sesa pronarët e automjeteve elektrike.

Cila është më e sigurt - një makinë elektrike apo një makinë me naftë / benzinë? 6

Grupi anketoi gjithsej 48,000 njerëz për automjetet që ata drejtonin, ku përfshiheshin 2,184 makina elektrike. 39% e pronarëve të automjeteve elektrike kanë pasur problem në 4 vitet e para të pronësisë, krahasuar me vetëm 19% të pronarëve të makinave me benzinë ​​dhe 29% të pronarëve të automjeteve me naftë.

Jo vetëm që makinat elektrike janë më pak të besueshme, por jeta e tyre e shërbimit është më e gjatë se ajo e automjeteve me benzinë ​​dhe naftë. Problemet më të zakonshme ishin me softuerin, i cili kërkonte deri në 5 ditë për t’u riparuar, krahasuar me 3 ditë për makinat me benzinë ​​dhe 4 ditë për makinat me naftë.

Cila është më e sigurt - një makinë elektrike apo një makinë me naftë / benzinë? 7

Më pak e besueshme nga të gjitha markat e automjeteve elektrike është Tesla, me 39 përqind të pronarëve që raportojnë të paktën një defekt në 4 vitet e para të pronësisë dhe 5 përqind të problemeve që përfshijnë defekte në fillimin e automjetit. Në anën tjetër të listës është Kia me e-Niro-n e saj, me vetëm 6 për qind të pronarëve që raportojnë një mosfunksionim dhe vetëm 1 për qind e tyre kanë lidhje me startup-in.

“Ne e dimë që shoferët duan të kalojnë në makina më të gjelbra, por është jetike që ata të marrin një produkt cilësor,” tha Lisa Barber, redaktore e Who?”Sidomos me automjetet elektrike, hulumtimi ynë tregon se një çmim premium nuk do të thotë një automjet i besuar, kështu që ne gjithmonë do t’i inkurajonim shoferët të hulumtojnë përpara se të bëjnë një blerje kaq të rëndësishme për të parë se cilat makina dhe marka mund t’i besojnë,” tha ajo.

By vull