Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Cilat makina të përdorura prishen më shumë? - Koha News
Cilat makina të përdorura prishen më shumë? 1

Organizata gjermane TUV kohë më parë publikoi statistika për cilësinë dhe besueshmërinë e makinave të përdorura. Këto shifra bazohen në miliona kontrolle teknike dhe japin një përgjigje se cilat makina prishen më pak.

Në periudhën korrik 2020 deri në qershor 2021, TUV ka kryer një kontroll teknik të 9.6 milionë makinave. Mes tyre ishin 222 modele, të ndara në pesë grupmosha, ku 18 për qind e makinave kishin defekte të theksuara që nuk e kaluan kontrollin. Kjo është një rënie prej dy për qind krahasuar me një vit më parë, shkruan Kurir.

Pesha e makinave që kanë shfaqur defekte të lehta në kontroll teknik ka rënë me 0,5 pikë përqindje në 9,1 për qind.

Joachim Bichler, Drejtor i Përgjithshëm i TUV, thotë se kjo nga njëra anë flet për jetëgjatësinë më të gjatë të automjetit, dhe nga ana tjetër, lidhja me pandeminë e koronavirusit është e dukshme, pasi pronarët kishin më shumë kohë për të mirëmbajtur makinat e tyre gjatë. izolimi.

Në të njëjtën kohë, më shumë makina më të reja të përdorura mbetën në tregun gjerman në vend që të shiteshin jashtë vendit.

Sa i përket grupmoshave, rezultati pritet – makinat e vjetra tregojnë një shkallë më të lartë të avarive.

12,4 për qind e automjeteve më të vjetra se gjashtë vjet, 17,5 për qind e automjeteve nga tetë deri në nëntë vjeç dhe 22,8 për qind e automjeteve nga dhjetë deri në njëmbëdhjetë vjeç nuk e kanë kaluar kontrollin kryesor, tregojnë statistikat e organizatës gjermane.

Mosha mesatare e një makine në Gjermani, sipas Autoritetit Federal të Transportit Motorik, aktualisht është 9.8 vjeç.

Në vitin 2011, mesatarja ishte 8.3 vjet, dhe 42 për qind e makinave të regjistruara janë aktualisht më të vjetra se 10 vjet.

Cilat makina ishin më të ngadalta për t’u prishur?

Për sa i përket modeleve, fitues është Mercedes GLC me një shkallë dështimi prej 1.5 për qind.

Vetëm pas tij janë Mercedes B Class (1.9%) dhe Volkswagen T-Roc (2%). Audi Q2 (2.1%) fitoi grupmoshën katër deri në pesë, ndërsa Porsche 911 (3.3%) është më i miri në grupmoshën gjashtë deri në shtatë vjeç Audi TT prishet më së paku në mesin e automjeteve të moshës nga tetë deri në nëntë vjeç.Sipas kategorive të veturave, fituesi ndër automjetet më të reja është Opel Karl me 3.4 për qind të defekteve, ndërsa më së shumti I besueshëm në klasën e makinave të vogla është Audi A1 (2,9%).Nga modelet kompakte, më së paku zbërthehen Mercedes A class (2,5%), Mercedes C class në klasën e mesme (2,5%) dhe minivan Mercedes B class.

Rezultatet më të këqija  në klasën mikro i ka Hyundai i10 (6.5%), ndërsa në klasën e makinave të vogla është Seat Ibiza (5.4%).

Në klasën kompakte, Dacia Logan është më e keqja (10.4%).

Në klasën e mesme është Ford Mondeo me 6.8 për qind dhe ndër SUV-të Dacia Duster (11.4%).

Minibusi më i keq është Ford Galaxy (7.5%)

By vull