Rrethrrotullimet janë projektuar për vozitje më efikase dhe më të sigurt, dhe janë veçanërisht të njohura në Evropë. A e dini se cili vend ka më shumë prej tyre?

Sipas statistikave të faqes “Discover Cars”, bazuar në hartat e ofruara nga OpenStreetMap, është bërë një klasifikim sipas numrit total të rrethrrotullimeve, si dhe për milion banorë. Përjashtohen vendet me sipërfaqe më të vogël se 10,000 kilometra katrorë.

Studimi konfirmon epërsinë e vendit që tashmë ishte në krye të klasifikimit në analiza të ngjashme – Francës. Aty janë numëruar 42986 rrethrrotullime në të gjithë territorin. Kjo do të thotë 666.8 flukse rrethore për milion banorë, që është sërish indeksi më i lartë.

Britania e Madhe (25,976) dhe Italia (18,172) kompletojnë podiumin e liderëve të qarkut. Vendi i katërt i takon Spanjës me gjithsej 15053 rrethrrotullim.

Vendi i parë në listë që nuk është në Evropë është Brazili, në vendin e pestë. Ky vend i Amerikës së Jugut ka 11,854 rrethrrotullim ose 54,8 rrethrrotullim për një milion banorë.

Pas Francës, Portugalia është vendi me numrin më të madh të rrethrrotullimeve për banor. Aty ka 4851 rrethrrotullim, që do të thotë se ka 473.4 për milion banorë, pra janë përpara Norvegjisë (427.1), Islandës (421) dhe Irlandës (385).

By vull