Daçiq: Është e dëmshme për Vuçiqin edhe të mendojë për dorëheqje

1 min read

Ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë, Ivica Daçiq, vlerësoi se këto janë ditë me rëndësi thelbësore për interesat vitale kombëtare dhe shtetërore të Serbisë kur nevojitet unitet politik dhe shtetëror për çështjen e Kosovës dhe Metohisë dhe theksoi se është e dëmshme për Presidenti Aleksandar Vuçiq edhe nëse po mendon të japë dorëheqjen.

Daçiq tha se më e rëndësishmja është vazhdimi i dialogut me mençuri dhe vendosmëri me qëllimin e qartë që Serbia të jetë pjesë e botës moderne, të bëhet anëtare e BE-së dhe të vazhdojë me zhvillimin ekonomik, dhe nga ana tjetër të mbrojë kombëtaren dhe vendin e saj. interesat shtetërore në mënyrën më të mirë..

“Kjo është arsyeja pse unë mendoj se është absolutisht e dëmshme që Vuçiq madje po mendon të japë dorëheqjen. E di që e ka ndërmend për të mbrojtur Serbinë nëse nuk ka rrugë tjetër. Por ai nuk do ta bëjë këtë vetëm nëse jemi të bashkuar dhe kemi një qasje të përbashkët”, tha Daçiq për televizionin “Happy”.