Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
“Dell” befason me të ardhura më të larta se sa pritej - Koha News
“Dell” befason me të ardhura më të larta se sa pritej 1

Gjigandi i teknologjisë Dell Technologies raportoi të ardhura që tejkaluan pritshmëritë e analistëve pasi shitjet e PC-ve të kompanisë nuk ranë aq sa pritej në mes të një rënieje në tregun e PC-ve.

Rezultati pasqyron luftën e vazhdueshme për të shitur PC, veçanërisht për konsumatorët. Tregu pa një rënie historike të dërgesave nga tetori në mars pas një rritjeje të blerjeve gjatë pandemisë, raportoi firma analitike Gartner në prill. Rivali i Dell HP raportoi shitje më të këqija se sa pritej në fillim të kësaj jave, megjithëse parashikoi një rikuperim në PC në gjysmën e dytë.

“Kemi pasur rezultate të mira në një ekonomi sfiduese. Ne mbajtëm disiplinën e çmimeve, reduktuam kostot operative dhe zinxhiri ynë i furnizimit vazhdoi të performonte mirë ndërsa normalizohej përpara konkurrentëve, “tha shefi ekzekutiv Chuck Wheaton në një deklaratë.

Performanca e Dell-it mund të sugjerojë që shitjet e kompanisë kanë “përfunduar dhe mund të fillojnë një rikuperim të kujdesshëm”, shkroi Wu Jin Ho, një analist në Bloomberg Intelligence.

Shitjet e infrastrukturës si serverët dhe qendrat e të dhënave ranë 18% në 7.59 miliardë dollarë, në përputhje me vlerësimet. Në një konferencë të klientëve në maj, kompania me bazë në Round Rock, Texas njoftoi një bashkëpunim me Nvidia për të lehtësuar inteligjencën artificiale lokale në serverët Dell.

Aksionet ranë rreth 2 për qind në tregtimin e zgjatur të premten pasi u mbyllën me 45,46 dollarë në Nju Jork. Çmimi i aksioneve është rritur me 13% këtë vit.

By vull