Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

DiCaprio flet me shefin e NASA-s: “Ai më tha se çfarë do të ndodhte me botën”

2 min read

Aktori Leonardo DiCaprio (47) foli për problemin e ndryshimeve klimatike në promovimin e filmit të Netflix “Mos shiko lart” dhe tha se nuk është optimist për zhvillimin e këtij problemi.

“Mbaj mend që punova në dokumentarin “Para përmbytjes”, gjatë të cilit vizitova kreun e NASA-s, i cili më shpjegoi në detaje se çfarë do të ndodhte në botë në pesë vitet e ardhshme. E pyeta: “Çfarë do të ndodhë në Kaliforni?” Për të cilën ai u përgjigj: “Do të ketë zjarre të mëdha që do të shkatërrojnë pemë të panumërta, pasuar nga një thatësirë ​​e paparë e kështu me radhë në mbarë botën”, tha aktori.

Ai argumentoi se injorimi i komunitetit shkencor ishte një turp dhe tha se korporatat duhet të kontribuojnë nëse mendojmë se kemi një zgjidhje pozitive për situatën.

“Gjithçka varet nga evolucioni i ndërgjegjes së species sonë dhe vendosja nëse duhet të reagojmë në kohën e duhur.” Tani ekspertët na kanë dhënë nëntë vite në të cilat pasojat e krizës klimatike do të bëhen më të qarta, më realiste dhe të pakthyeshme. Nuk është kjo ajo që më bën optimist. “Bota që shohim sot, me gjithë këto katastrofa, nuk do të përmirësohet, por vetëm do të përkeqësohet”.

Ai thotë se është krenar që është pjesë e një filmi që dëshiron të tregojë realitetin dhe të theksojë urgjencën e nevojës për të vepruar në çdo mënyrë që dimë, por beson se puna duhet të vijë nga sektori privat, pra nga kompanitë që prodhojnë 70 për qind të shfaqjeve botërore.