Do t'ju gjobisin dhe do t'ju konfiskojnë pasaportën - kini kujdes kur vozitni nëpër Greqi 1

Natyrisht, pasoi një penallti pa u menduar, por edhe një konfiskim i përkohshëm i pasaportës, e cila shërbeu si peng që dënimi të paguhej.

– Nuk ka rëndësi shuma që duhet të paguanim për shpejtësinë. Ne ishim fajtorë dhe të gatshëm të përballonim pasojat. Por u habitëm që polici grek na kërkoi pasaportat si garanci se do të paguanim gjobën. Dhe ku duhet ta paguajmë gjobën? Sigurisht, në qytetin më të afërt të Katerinit. Gjithë fat që ishte herët në mëngjes dhe ditë pune, kështu që bankat ishin të hapura. Por pyes veten, po sikur të na ndalonte natën dhe në fundjavë? Dhe imagjinoni, duhej të hynim në Katerini, të kërkonim një bankë, të paguanim gjobën, të merrnim një fletëpagesë dhe me atë fletëpagesë të kthenim pasaportat. Dhe besoni apo jo, pasaportat tona u lanë në kabinën më të afërt të pagesës. Polici na tha se do t’i linte pasaportat në kabinën e pagesës dhe se do të mund t’i merrnim me dëshmi të gjobës së paguar. Sa marrëzi, thotë Marija nga Shkupi.

Por duke folur për gjobat, Ministria e Brendshme greke ka bërë të ditur se ka çmime të reja të gjobave në prag të sezonit veror në Greqi.

– Mosbindja e shenjës “stop” – 700 euro

– Ngarje e shpejtë – 700 euro

– Parakalim pa leje – 80 euro

Oficerët e policisë kanë të drejtë t’ju heqin targat dhe në këtë mënyrë t’ju prishin më tej pushimet verore.

Do të mbeteni pa targa nëse:

– Ju vozitni dhe flisni në telefon gjatë vozitjes

– Nuk keni vendosur rripin e sigurimit

– Mos mbani helmetë gjatë vozitjes me motoçikletë

– Nëse jeni duke transportuar një fëmijë në një makinë pa ndenjëse për fëmijë

By vull