Home Lajme Dodik: Po ndërpresim të gjitha kontaktet me ambasadat amerikane dhe britanike

Dodik: Po ndërpresim të gjitha kontaktet me ambasadat amerikane dhe britanike

0
Milorad Dodik, leader of the Union of Independent Social Democrats (SNSD) party, the most influential political party in Bosnian-Serb dominated entity of Republika Srpska, addresses media, on October 27, 2022, after Central Electoral Commission anounced the results of counting and re-validateing ballots after Bosnia and Herzegovina's general elections, held on October 2. Dodik won the election for the position of the President of Republika Srpska entity of Bosnia and Herzegovina. (Photo by ELVIS BARUKCIC / AFP)

Presidenti i Republika Srpska Milorad Dodik njoftoi se në mbledhjen e koalicionit qeverisës në RS është rënë dakord që të merret një vendim që do të miratohet nga qeveria e RS dhe Asambleja Kombëtare e atij entiteti për ndërprerjen e kontakteve me ambasadat e Shtetet e Bashkuara dhe Britania e Madhe në BiH.

“Marrëveshja e Dejtonit nuk është nënshkruar nga Shtetet e Bashkuara apo Britania e Madhe, nuk janë ata që mund ta interpretojnë marrëveshjen sepse bëhet fjalë për nënshkruesit e marrëveshjes dhe anekset e saj. Ambasadat amerikane dhe britanike po shkatërrojnë sistematikisht Kushtetutën e Bosnjë-Hercegovinës dhe anekset e tjera”, tha Dodik.

Ai beson se ambasadori amerikan në Bosnje dhe Hercegovinë, Michael Murphy, e mbështet hapur thirrjen për armë të myslimanëve në Bosnje dhe Hercegovinë. Koalicioni qeverisës beson se kjo sjellje është një goditje e drejtpërdrejtë për pajtimin e mundshëm në Bosnje dhe Hercegovinë.

“Prandaj jemi të detyruar të ndërpresim të gjitha kontaktet me përfaqësuesit e përmendur të ambasadave. Përfaqësuesit e autoriteteve në Republika Srpska dhe përfaqësuesit e serbëve në nivel të BeH, nga Presidenca e BeH, Këshilli i Ministrave dhe Asambleja Parlamentare do të ndërpresin kontaktet”, tha Dodik.

Pritet që qeveria e RS të marrë një vendim të tillë javën e ardhshme dhe Asambleja Kombëtare do ta miratojë atë në seancën e ardhshme të rregullt.

“Ne u detyruam ta bëjmë këtë nga pala amerikane dhe britanike, sepse është e qartë se përveç të gjitha shkeljeve të mëparshme të Marrëveshjes së Dejtonit, veçanërisht aneksit 4 dhe aneksit 10, ata po përgatisin një tjetër mashtrim dhe grabitje në lidhje me pronën që. padyshim dhe pa dyshim i takon Republikës Srpska”, përfundoi Dodik.

Previous articleBE-ja ka ardhur në shtëpi! Fatmir Besimi dhe Fatmir Bytiyqi apelojnë që të rinjtë të mos shpërngulen
Next articleAlain Giresse publikon listen e futbollistëve për dy ndeshjet e marsit