Home Vendi Drejtoria e Doganave: Çfarë duhet të dini kur hyni ose dilni jashtë...

Drejtoria e Doganave: Çfarë duhet të dini kur hyni ose dilni jashtë vendit

0
👉Mallrat që sillni nga jashtë me vlerë deri në 350 euro (me përjashtim të pijeve alkoolike, produkteve të duhanit, parfumeve dhe ujit të tualetit) janë të liruar nga pagesa e detyrimeve të importit, nëse e njëjta është e natyrës jo-tregtare.
🚬 Futja e lejuar e duhanit të përpunuar: 200 cigare ose 100 cigarillo ose 50 puro ose 250 gramë duhan për tymosje.
👉Futjq e lejuar e parfumeve është deri në 50 mililitra dhe uj tualeti deri në 0,25 litra.
🍾Nëse keni me vete pije alkoolike, duhet të dini se nëse janë me përqindje alkooli deri në 22%, lejohen 2 litra, ndërsa me më shumë se 22%, lejohet vetëm 1 litër.
❗️Për futjen dhe bartjen e të hollave në para të gatshme:
💰Gjatë hyrjes në vend mund të futni deri në 10 mijë euro. Çdo shumë mbi 10,000 euro duhet të raportohet.
➡️Gjatë daljes nga vendi mund të nxirrni deri në 2 mijë euro. Shuma nga dy deri 10 mijë euro duhet të raportohet dhe të bashkëngjitni vërtetimin e origjinës nga një bankë ose këmbimore.
👉Më shumë në linkun e mëposhtëm https://customs.gov.mk/…/pat…/vnes-na-stranski-pari.nspx dhe https://customs.gov.mk/mk- MK /pocetna/fizicki-lica/patnici/iznesuvanje-na-stranski-pari.nspx

Previous articleStruga ka Alternativë
Next article“Do ju kryqëzoj!”- Arrestohet shqiptari që kërcënoi me vdekje kryebashkiakun në SHBA