Është automekanike dhe modele: Burrat “çmenden” për të

2 min read

Filipino Tantin magjeps me fotot në rrjetin social Instagram dhe adhuron punën e automekanistit.

 

Ajo çdo ditë përballet me komente se po bën punë “mashkullore” dhe se nuk e ka vendin në punishte, e njëkohësisht ka shumë ndjekës meshkuj në rrjetet sociale për shkak të pamjes së saj.

Tantin tha se nuk shqetësohej nga komentet seksiste të burrave dhe se fokusi i saj kryesor ishte puna.

Ajo pohon se nuk ka nevojë për asnjë konfirmim nga askush dhe se do të punonte më mirë vetëm sepse vështrimi i saj mashkullor e shpërqendron.

“Djemtë vijnë e më shohin duke punuar, më bëjnë pyetje dhe më bëjnë thashetheme, vetëm dua ta mbaroj punën sa më shpejt dhe pa asnjë pengesë. Mësova t’i injoroja ato. Nuk u bëra automekanik për shkak të burrave dhe as nuk më bëri përshtypje askush. E bëra për vete. Pse do të më interesonte se çfarë mendojnë të tjerët për mua? “Më mirë t’i injorosh, nuk lejoj që komentet seksiste të ndikojnë tek unë”, tha Tantin për The Sun.

Tantin shpjegoi se si u ndesh për herë të parë me punën e mekanikës së makinave në shkollën e mesme, por mësuesit nuk e morën seriozisht se do të hynte në një botë të dominuar nga burrat.

“Kur isha në shkollë të mesme më pyetën se cilin kurs doja të ndiqja. Thashë se po planifikoja të bëhesha mekanik makinash, por nuk e morën seriozisht, menduan se po bëja shaka.

“Unë kam parë dhe luajtur me pjesë makinash që nga fëmijëria dhe mendoj se të punosh me makina është ‘cool’”, tha Tantin, duke shtuar se ajo e bën punën e saj sa më mirë që mundet.

“Unë punoj edhe si modele, ndaj më duhet të përdor gjithë glamurin që të jem e bukur, dhe pastaj të jem i çrregullt, me duar të pista, thjesht i them lamtumirë të mëparshmes kur punoj me makina, por më pëlqen. tha vajza..