Grubi-Silvestri: Procesi i regjistrimit të popullsisë i rëndësishëm për RMV-në

vull

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi takoi sot ambasadorin e Italisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, z. Andrea Silvestri.

Gjatë këtij takimi Grubi dhe Silvestri kanë biseduar lidhur me përkrahjen e Republikës së Italisë sa i takon perspektivës europiane të Maqedonisë së Veriut.

Të dy bashkëbiseduesit konstatuan se RMV tashmë ka kryer obligimet e saja të brendshme dhe se tash është radha e Bashkimit Europian që t’i njoh, shpërblejë dhe vlerësojë arritjet në vend.

Zëvendëskryeministri i parë Grubi dhe ambasadori Silvestri gjatë këtij takimi kanë biseduar edhe për procesin e Regjistrimit të popullsisë i cili tashmë ka filluar. Grubi i ka thënë Silvestrit se ky proces është tejet i rëndësishëm për vendin tonë por që është dhe kërkesë e të gjitha institucioneve ndërkombëtare të cilat nga presin, si vend kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian që jemi, të gjitha hapat e ardhshëm t’i marrim në bazë të përqindjes së popullsisë e me këtë të planifikojmë dhe të zbatojmë të gjitha politikat zhvillimore në Maqedoninë e Veriut.

Next Post

Mëngjesin e sotëm një 64-vjeçar është gjetur pa shenja jete në një motel në Prizren

Mëngjesin e sotëm një 64-vjeçar është gjetur pa sh enja j ete në një motel në Prizren. Në momentin kur e mergjenca ka arritur në vendin e ngjarjes, ai kishte qenë i vetëm në dhomë, por në motel ai kishte shkuar i shoqëruar nga një grua. 64-vjeçari d yshohet se […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: