Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

LSDM: Seanca e KE-së e VMRO-së është farsë

2 min read

Pasi janë fundosur të gjitha gënjeshtrat, manipulimet, skenarët e zinj, tentativat për të ndalur të ardhmen evropiane të vendit, Hristijan Mickoski po fundoset dhe dëshiron të tërheqë të gjithë vendin.

Qytetarët e dinë shumë mirë se ishte VMRO-DPMNE ajo që kërkoi referendum për Marrëveshjen e Prespës dhe më pas e bojkotoi atë. 

VMRO-DPMNE dhe Mickoski gjithashtu mblodhën nënshkrime për iniciativë për referendum për regjistrimin e popullsisë dhe më pas hoqën dorë. 

Qytetarët e Mickoskit nuk fajësohen se i kanë gënjyer për një lloj bullgarizimi dhe asimilimi që të gjithë e panë se nuk ekzistonte.

Qytetarët nuk e fajësojnë që nuk ka guxim të pranojë se negociatat për anëtarësim në BE i kemi nisur me identitet të mbrojtur maqedonas dhe se gjuha maqedonase ka bërë jehonë në Bruksel.

Qytetarët nuk e fajësojnë Mickoskin që deputetët e tij nuk votuan në Kuvend, kështu që tani po mundohet t’i fusë në skenarët e tij antievropianë.

Fakti që ende nuk e dinë se çfarë pyetje t’u bëjnë qytetarëve, thotë se VMRO-DPMNE nuk e di se ku po shkon, vetëm dëshiron të bëjë ndonjë dëm dhe asgjë më shumë. Si më parë.

Seanca e Komitetit Ekzekutiv të VMOR-DPMNE është farsa më e zakonshme, aty nuk vendoset asgjë, vetëm Mickoskit i plotësohen dëshirat.

Deri më tani, të gjitha gënjeshtrat e Mickoskit janë zbuluar, të gjitha përpjekjet e tij kanë dështuar, kështu do të jetë edhe kësaj radhe.

Referendumi kundër gjuhës maqedonase në BE nuk është i nevojshëm. LSDM nuk do të mbështesë referendumin që është kundër mbrojtjes së gjuhës maqedonase, identitetit, historisë dhe veçantisë në negociatat me BE-në.