Në takimin me Zaev, prodhuesit e duhanit do të përsërisin kërkesat për një vlerësim real

vull

Përfaqësues nga Bordi Nismëtar i prodhuesve të duhanit dhe Unioni i Shoqatave të Duhanit është planifikuar të takohen me Kryeministrin Zoran Zaev sot në orën 14:00.

Siç tha për MIA kryetari i shoqatës, Mende Stomnaroski, prodhuesit do të përsërisin kërkesat e tyre – një vlerësim realist të duhanit dhe një maksimum prej pesë përqind zbritje.

Sipas Stomnaroski, blerësit nuk do të marrin pjesë në takimin në Qeveri.

– Blerja e duhanit është në vazhdim, vlerësimi është më fleksibël, por disa kompani ende po luajnë “të ftohtë të nxehtë”. Çmimi mesatar, i cili aktualisht është rreth 168 denarë për kilogram, është rritur pak, tha Stomnarsoki.

Deri më tani, janë blerë 2.5 milion kilogramë ose dhjetë përqind e korrjes totale, ndryshe nga viti i kaluar kur këtë herë u morën 40 përqind ose 13-15 milion kilogramë.

Next Post

Gratë shtatzëna lirohen nga puna me prezencë fizike, deri në përfundimin e pandemisë

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, rikujton se sipas vendimit të Qeverisë, të shpallur në Gazetën Zyrtare, gratë shtatzëna lirohen nga puna dhe obligimet e punës me prezencë fizike në vendin e punës, deri në përfundimin e Pandemisë me COVID-19, shpallur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë. Përmbajtja e masave […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: