Takim i ZKQ Dimitrov me ambasadoren kroate Tiganj

vull
Zëvendeskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov sot realizoi takim edhe  me ambasadoren e  Kroacisë në vend, Nives Tiganj, ku u shqyrtuan mundësitë për zgjërimin e bashkëpunimit përmes inicimit të përpjekjeve të përbashkëta për të hartuar dhe zbatuar projekte brenda instrumenteve të ndryshme financiare të BE-së.

ZKQ Dimitrovi„Kroacia konsiderohet si një ndër partnerët me potencial më të madh për zhvillim të bashkëpunimit proektues bilateral, me theks në negociatat aderuese. Njohuritë dhe aftësitë që i marrim nga ekspertët kroat janë veçanërisht të dobishme për forcimin e kapaciteteve tona për të bartë standardet dhe përvojat evropiane në shtëpi“.
Dimitrovi theksoi rëndësinë e Kroacisë për agjendën tone evropiane, duke potencuar momentin e dyfisht hisorik – presidencën e parë të Kroacis me BE-në në kuadër të cilit u morr vendimi për fillimin e negociatave të Republikës së Maqedonisë së Veriut me Bashkimin Evropian.

Next Post

Zaev vs. Mickoski dhe Mihajloski vs. Lupevska 5:1 në vlerësimin e rejtingut

Siç raporton portali 24 info, vlerësimet e dy paraqitjeve të ftuara në emisionet ‘Vetëm intervista’ me Goce Mihajloskin dhe ‘Top tema’ me Snezana Lupevska-Sozen, tregojnë një ndryshim të madh në shikueshmëri. “Paraqitja e ftuar e kryeministrit Zoran Zaev në emisionin” Vetëm Intervista “e cila u transmetua të hënën u ndoq […]

Subscribe US Now