Gjykata e BeH hodhi poshtë të gjitha kundërshtimet e avokatit të Milorad Dodik ndaj aktakuzës së konfirmuar të Prokurorisë së BiH që akuzon Dodik dhe Millosh Lukiç, ushtrues detyre. drejtor i Gazetës Zyrtare të Republika Srpska, për shkak të mosrespektimit të vendimeve të Përfaqësuesit të Lartë për Bosnjë dhe Hercegovinë, Christian Schmidt.

Avokatët e Dodik argumentuan në kundërshtimet e tyre se krimi për të cilin akuzohet Dodik nuk ekziston sepse Schmidt është një përfaqësues i paligjshëm. Me rrëzimin e të gjitha kundërshtimeve, nis procesi gjyqësor për Dodikun, shkruan Dnevni avaz.

Paraprakisht, dy herë janë refuzuar kërkesat e mbrojtjes së Dodikut për përjashtimin e gjyqtarit Jasmin Dedovic Kosic, i cili ka konfirmuar aktakuzën dhe tani ka refuzuar kundërshtimet. Për shkak se ky krim parashikon një dënim më pak se pesë vjet burg, Dodik do të gjykohet nga një gjyqtar i vetëm. Por kush do të jetë, do të zgjidhet rastësisht, ose më saktë do të zgjidhet nga sistemi i menaxhimit automatik të çështjeve në gjykata.

By vull