Gjigandi i teknologjisë me bazë në Cupertino filloi prodhimin e disa prej modeleve të iPhone në Indi vitin e kaluar, por disa muaj pasi objektet prodhuese në Kinë filluan t’i prodhojnë ato.

Këtë vit, megjithatë, Apple me sa duket synon të zvogëlojë periudhën midis dy fillimeve të prodhimit. Gjatë marsit të këtij viti, rreth shtatë për qind e serisë iPhone 14 u prodhua në Indi. Kjo përqindje pritet të rritet për iPhone 15.

Sigurisht, këtu merren parasysh faktorë të tjerë. Objektet lokale të Foxconn varen nga importimi i pajisjeve nga vendet e tjera, kështu që zinxhirit të furnizimit i duhet ende kohë për të rregulluar dhe optimizuar prodhimin.

Raportet përmendin se furnitorë të tjerë, si Pegatron dhe Wistron, së shpejti do të fillojnë prodhimin e modeleve të iPhone 15.

By vull