Partia e Izet Mexhitit është në favor të zgjedhjeve të dyfishta. Lëvizja Demokratike beson se zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale duhet të përkojnë në të njëjtën ditë për arsye ekonomike.

Në të njëjtën kohë, Mexhiti paralajmëroi kandidat të përbashkët për president të opozitës shqiptare, dhe ftoi përsëri Aleancën për Shqiptarët në pushtet t’u bashkohet.

Përveç caktimit të një date për zgjedhjet, Mickoski bëri thirrje për grupin e shpallur të punës për të diskutuar zgjedhjen e një anëtari të Komisionit Shtetëror Zgjedhor. Sipas tij, KSHZ-ja nuk funksionon ligjërisht, sepse duhet të ketë shtatë anëtarë, e jo gjashtë siç është aktualisht. Kjo situatë erdhi pasi anëtari i KSHZ-së Krenar Loga, nga radhët e Aleancës për Shqiptarët u bë Ministër i Drejtësisë. Opozita shqiptare kërkoi përfaqësues në KSHZ.

By vull