Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Gjermania i jep dritën jeshile biletës së transportit publik prej 49 euro në muaj - Koha News
Gjermania i jep dritën jeshile biletës së transportit publik prej 49 euro në muaj 1

Gjermania i jep dritë jeshile biletës së transportit publik për 49 euro në muaj
Plani për biletat që mbulojnë hekurudhat, metronë, tramvajet dhe autobusët rajonalë në të gjithë vendin pason suksesin e një skeme prej 9 eurosh vitin e kaluar, raporton Guardian .

Një vazhdim i skemës jashtëzakonisht të popullarizuar të biletave të transportit publik në Gjermani prej 9 € (7,90 £) mujore është dhënë në Bundestag, me synimin që udhëtarët të kalojnë në forma më të gjelbra të transportit.

Ligjvënësit votuan të enjten për të miratuar planet për të futur një biletë prej 49 euro në muaj që mbulon udhëtimin rajonal të hekurudhës, metrosë, tramvajit dhe autobusit në të gjithë Gjermaninë.

Votimi parlamentar hapi rrugën për qeverinë kombëtare për të mbuluar gjysmën e kostos vjetore prej 3 miliardë eurosh të skemës gjatë tre viteve të ardhshme, me 16 shtetet federale të Gjermanisë që paguajnë gjysmën tjetër.

Nëse, siç pritej, bileta prej 49 eurosh merr vulën e miratimit nga dhoma e lartë e parlamentit gjerman, Bundesrat, më 31 mars, skema do të hyjë në fuqi më 1 maj.

Ministri i Transportit Volker Wissing përshëndeti skemën e re të tarifave si një “model mbarë-Evropian” që do të rriste përdorimin e transportit publik. Wissing, nga Partia Liberale Demokratike e Lirë (FDP), është nën kritika për dështimin e sektorit të transportit për të përmbushur objektivat e reduktimit të karbonit.

Skema origjinale e tarifave prej 9 € në muaj u prezantua nga qershori deri në fund të gushtit të vitit të kaluar për të inkurajuar udhëtarët që të kalojnë në forma më të gjelbra të transportit dhe për të dhënë ndihmë financiare për konsumatorët që përballen me një krizë të kostos së jetesës. Me rreth gjysmën e popullsisë së rritur të Gjermanisë që merr pjesë në skemën prej 2.5 miliardë eurosh të subvencionuar nga qeveria, bileta ishte sa popullore aq edhe e lirë.

Nëse kjo ka pasur një ndikim të rëndësishëm pozitiv në mjedis është e diskutueshme: shumica e gjermanëve përdorën biletën prej 9 € për të udhëtuar nëpër vend për t’u çlodhur, ndërkohë që ka pak prova statistikore që tregojnë se ata që udhëtojnë me makinë kanë ndryshuar ndjeshëm rutinat e tyre të transportit.

Bileta e re – të cilën qeveria e quan “Bileta e Gjermanisë” – është krijuar për të qenë më tërheqëse për njerëzit që udhëtojnë brenda dhe jashtë qyteteve të mëdha, ku skemat e vjetra të zbritjeve të bazuara në abonim janë kryesisht më të shtrenjta se 49 euro në muaj.

By vull