Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Gjermania pret që karburanti të bëhet më i shtrenjtë se 2.5 euro për litër

1 min read

Për shkak të krizës në Ukrainë, çmimet e karburanteve në mbarë botën po rriten vazhdimisht, siç është rasti i Gjermanisë, ku shoferët duhet të paguajnë më shumë se dy euro për litër benzinë ​​dhe naftë.

Në shumë pika karburanti çmimi i benzinës tashmë është mbi dy euro.

Kështu, për shembull, në Mynih, në pikën e karburantit, lloji i super E10 kushton 2.129, dhe super plus 2.259 euro për litër.

Ekspertët theksojnë se nuk duket fundi i rritjes së çmimeve të derivateve të naftës.

Ekonomisti nga Duseldorfi prof. Justus Haukap tha për Bild se çmimi aktual i naftës prej 140 dollarësh në tregun botëror nuk është fundi i rritjes, por se do të arrijë në 200 dollarë.

“Dhe kur të rritet çmimi i naftës bruto, atëherë do të rritet çmimi i derivateve të naftës në pikat e karburantit. “Kështu çmimi i benzinës do të arrijë në 2.50 euro për litër”, parashikon ekonomisti gjerman.

Stephen Bock, themeluesi i clever-tanken.de, një faqe për krahasimin e çmimeve të karburantit në pikën e karburantit, gjithashtu thekson se rritja prej 2.50 euro e çmimeve të karburantit nuk mund të përjashtohet më.