Në gjykatën e Düsseldorf-it ka nisur gjyqi i një gruaje 41-vjeçare, e cila fotografoi një burrë që po vdiste me celularin e saj pas një aksidenti automobilistik në korrik 2020 dhe më pas shkoi në punë.

Siç raportojnë mediat gjermane, 41-vjeçarja ishte duke drejtuar një makinë dhe papritur u kthye në një vend të paligjshëm. Pas saj ishte një 60-vjeçar me motor, i cili rrëshqiti dhe goditi një gardh. Gruaja ka parë motoçiklistin e plagosur, ka zbritur nga makina dhe ka fotografuar atë, makinën dhe motorin. Pastaj ajo shkoi në punë dhe burri vdiq.

Gruaja pretendon se nuk ka faj për aksidentin pasi nuk është përplasur drejtpërdrejt me motoçiklistin. Ajo u akuzua për vrasje nga pakujdesia, rrezikim i trafikut, goditje e vrap dhe shkelje e të drejtave personale duke fotografuar një person që po vdiste.

“Me vonesë e kam kuptuar se kam marrë kthesën e gabuar”, tha i pandehuri. “Nuk e njihja rrugën”, shtoi ajo.

“Fotografitë e motoçiklistit ia dërgova menjëherë shefit tim për ta bërë të besonte se aksidenti ishte arsyeja që u vonova në punë”, tha ajo.

Tre dëshmitarë të aksidentit konfirmuan në gjykatë se gruaja tha se duhej të shkonte në punë dhe u largua me makinë.

By vull