Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Google do të paralajmërojë ukrainasit për sulme ajrore përmes Android

1 min read

Përdoruesit e pajisjeve me sistem operativ Android në Ukrainë do të marrin paralajmërime për sulme ajrore përpara se të ndodhin pranë tyre, tha Google.

 

Në një postim në blog, Google ripohoi bashkëpunimin e saj me qeverinë ukrainase në synimin e saj për të futur një funksion në sistemin e paralajmërimit të sulmeve ajrore, i cili është i destinuar për telefonat celularë me sistem operativ Android.

“Fatkeqësisht, miliona njerëz në Ukrainë po mbështeten në sulmet standarde ajrore dhe paralajmërimet për t’u përpjekur të strehohen”, thuhet në postim.

Paralajmërimet për Android do të bazohen në ato të dërguara tashmë nga qeveria ukrainase dhe një sistem të zhvilluar për të dërguar më shpejt paralajmërimet për tërmetet, tha Dave Burke, nënkryetar i zhvillimit të Android.

Google ka ofruar tashmë dhe ka theksuar aplikacionin Ukrainian Alarm në Google Play Store që dërgon alarme sulmi për ukrainasit në rajonet me alarme sulmi aktiv. Sistemi i ri është i disponueshëm nga dita dhe do të arrijë të gjithë celularët Android në ditët në vijim.