Google po përgatitet të testojë një veçori të re “IP Shield” për shfletuesin Chrome, i cili përmirëson privatësinë e përdoruesve duke maskuar adresat e tyre IP duke përdorur një server proxy.

 

Siç thanë ata, për shkak të keqpërdorimit të mundshëm të adresave IP për të gjurmuar “pronarët” e tyre, kompania po shikon mënyrën më të mirë për të vendosur një ekuilibër midis sigurimit të privatësisë së përdoruesit dhe funksionalitetit bazë.

 

Megjithëse adresat IP janë një rrezik për t’u gjurmuar, ato janë gjithashtu të nevojshme për funksionet kyçe të internetit, të tilla si drejtimi i trafikut, parandalimi i mashtrimit dhe detyra të tjera jetike të rrjetit.

 

Duke zbatuar “IP Shielding”, Google planifikon të drejtojë trafikun e palëve të treta nga fusha të caktuara duke përdorur proxies, duke i bërë adresat IP të përdoruesve të padukshme për ato domene, raportoi Bleeping Computer.

 

Ndërsa ekosistemi evoluon, po ashtu do të zhvillohet edhe Mbrojtja IP, duke u përshtatur për të vazhduar mbrojtjen e përdoruesve nga gjurmimi në faqe dhe duke shtuar domene shtesë në trafikun proxy.

 

“Chrome po rifun një propozim për të mbrojtur përdoruesit nga gjurmimi në faqet e internetit përmes adresave IP. Ky propozim është një përfaqësues i privatësisë që anonimizon adresat IP për të kualifikuar trafikun, “thuhet në përshkrimin e veçorisë.

 

Fillimisht, mbrojtja do të jetë opsionale dhe do të zbatohet në faza që do të përshtaten në bazë të rezultateve dhe përvojës së përdoruesit.

By vull