Grubi: Iniciativa franceze mund të zgjidh kontestin brenda presidencës me BE

1 min read

Sonte në emisionin Vetëm intervista në Kanal5, Zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi ka folur për shumë çështje që tangojnë vendin.

“Ishin shumë të guximshme hapat e Bullgarisë dhe qeverisë dhe qytetarët e dinë se Bullgaria 8 muaj nuk kishte Qeveri, 3 tentativa dhe zgjedhje dhe 2 herë nuk arritën të bëjnë dhe para disa ditëve arritën të bëjnë qeverinë dhe shumicën e re, kemi ndjekur dhe mendoj se nuk kemi pengesa për rrugën tonë, janë të nevojshme 6 ditë që të ulemi dhe të dakordohemi deri në konferencën e parë ndërqeveritare”, ka theksuar Grubi në Vetëm intervista në Kanal5.

“Tash kemi qeveri dhe president dhe ne kemi këtu shumicë parlamentare që do të sjellë kompromis mes dy palëve dhe ne presim që të fillojë procesi shumë shpejtë, kemi miq në vendet anëtare të BE dhe si rezultat i kampanjës kontesti do të zgjidhet brenda 6 muajve”, tha Grubi.