Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Grubi në Programin 200: Nuk do e lëmë vendin në mëshirë të forcave të errëta

1 min read

Duke folur më tej në Programin 200 të Alsat, Zëvendëskryeministri i parë Grubi ka theksuar se BDI nuk do të heq dorë nga anëtarësimi i vendit në Bashkimin Europian.

“Ne jemi të gatshëm me përgjigjet që mendojmë se akomodojnë pozitat bullgare dhe do mundësojnë ç’bllokimin e Bulgarisë për datën e Konferencës së parë ndërqeveritare mes Maqedonisë së Veriut dhe BE-së. Në Dhjetor të ketë një lëvizje pozitive që në Janar, Shkurt ose Mars të zgjidhet kjo çështje dhe të fillojnë negociatat me BE-në. Në rastin më të keq të mundshëm me skepticizmin më të madh që flitet, unë dhe BDI asnjëherë nuk do ngremë dorë nga synimi për të anëtarësuar këtë vend në BE ashtu siç nuk ngritëm dorë nga anëtarësimi në NATO, nuk do e lëmë këtë vend në mëshirën e forcave të Levicës”, tha Grubi.