Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Haga i shpalli ata fajtorë – Stanisiç dhe Simatoviç u dënuan me nga 15 vjet burg secili - Koha News
Haga i shpalli ata fajtorë – Stanisiç dhe Simatoviç u dënuan me nga 15 vjet burg secili 3

Ish-kryetarët e Shërbimit të Sigurisë Shtetërore të Serbisë (SSD), Jovica Stanisiç dhe Franko Simatoviç, janë dënuar secili me 15 vjet burgim, Mekanizmi Ndërkombëtar i Mbetur për Gjykatat Penale me bazë në Hagë ka dhënë vendimin e tij.

Me aktgjykim të formës së prerë ata janë shpallur fajtorë për krimet në Bjelinë, Zvornik, Doboj, Tërnovo dhe Sanski Most, duke pranuar kështu një pjesë të ankesës së Prokurorisë.

Haga i shpalli ata fajtorë – Stanisiç dhe Simatoviç u dënuan me nga 15 vjet burg secili 4

Ky ishte procesi më i gjatë i Tribunalit të Hagës, i cili zgjati 20 vjet, si dhe aktgjykimi i fundit apel i kësaj gjykate.

Më 30 qershor 2021, në një rigjykim, Stanisiç dhe Simatoviç u dënuan secili me 12 vjet burg për krime në Bosanski Šamac, për ndihmë dhe nxitje në persekutimin, vrasjet, dëbimin dhe zhvendosjen e detyruar të myslimanëve dhe kroatëve nga ky qytet në pranverë. të vitit 1992. viti.

Është konstatuar se krimet në atë komunë janë kryer nga njësia speciale e forcave serbe “Beretat e Kuqe”, e cila ishte nën kontrollin e Stanishiqit dhe Simatoviqit.

By vull