26 gusht 1949 – 26 gusht 2021: 72 vjet nga shpallja në Paris e Komitetit Kombëtar “Shqipëria e Lirë”.

vull
Disa ditë më pas, kryetari Mid’hat Frashëri iu drejtua shqiptarëve nga Radio BBC në Londër, dhe mes të tjerash tha:
“Vija e jonë do të jetë kurdoherë e drejtë, programi ynë është të fitojë indipendencë dhe të sigurojë integritetin e vëndit tënë. Duam që shqiptari të ketë shpirtin dhe mëndjen gjithmonë për të mirën e Shqipërisë. Do të përpiqemi të themi kurdoherë fjalën e drejtë dhe të rrëfejmë udhën e mirë. Kjo është lutja e jonë ndaj Zotit të madh dhe lusim që gjithë shqiptarët e vërtetë të rrëfehen të denjë për të qenë shërbëtorët e Shqipërisë.“
MID’HAT FRASHËRI
BBC, LONDËR
Shtator 1949
Foto: Mid’hat Frashëri, Abas Kupi dhe anëtarë të tjerë të Komitetit Kombëtar “Shqipnija e Lirë” pak minuta para fjalimit historik të Mid’hat Frashërit në Radion British Broadcasting Corporation (BBC).

Next Post

BDI Bogovinë: Sela, vazal ndaj VMRO-së, diktatorial ndaj shqiptarëve

Bashkimi Demokratik për Integrim dega në Bogovinë vlerëson se komuna e Bogovinës meriton ndryshim pasiqë të njejtën gjë e kërkojnë edhe vet banorët e komunës së Bogovinës, për shkak të keqmenaxhimit nga ana e udhëheqësisë aktuale të komunës si dhe përçarjet e shumta që ndodhin në degën e Aleancës për […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: