Burgosur nga serbi, internuar nga Enveri

vull

Shqiptari i Kosovës, Haki Hoxha, i internuar në Seman, i dërgon më 8.3.1960 një letër Enver Hoxhës. Më 22.5.1959 kish kaluar kufirin me vëllain dhe shqiptarë të tjerë. Çuditej se pas një qëndrimi në Shijak kishte 8 muaj që gjendej në kampin e Semanit.

E kishin ndarë edhe me vëllain. Duke kujtuar se “Enveri nuk dinte gjë”, ai kërkon ndërhyrjen e tij për të zgjidhur situatën.

Ai i kishte bërë 2 vjet në Golikotok, i lidhur e me pranga.

Nuk e kuptonte se çfarë gabimi kishin bërë që po silleshin kështu ndaj tyre. E.Hoxha nuk i kthen përgjigje, ndërsa më 24.6.1960 Llazi Stratobërdha linte shënimin se MPB nuk ishte dakord të hiqej nga internimi sepse kishte tendencë arratisjeje. Persekutimi në Shqipëri për shqiptarët e Kosovës ishte i gjatë dhe si gjithnjë poshtërues.

Next Post

Fluks makinash në “Tabanoc”, pritet deri në 45 minuta për të hyrë në vend

Nga Lidhja Auto-Moto e Maqedonisë njoftojnë se mëngjesin e sotëm në vendkalimin kufitar në “Tabanoc” është vërejtur rritje e frekuentimit të automjeteve. Për dalje nga shteti pritet rreth 15 minuta, ndërsa për hyrje në shtet pritet rreth 45 minuta. Nga LAMM informojnë se në vendkalimet tjera kufitare nga ana maqedonase […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: