Çfarë kishin bashkë Enver Hoxha dhe Dushan Mugosha?

vull

Kjo foto e Enver Hoxhës me serbin Dushan Mugosha nuk është botuar kurrë në vitet e komunizmit. Mendohet se është botuar në Jugosllavi.

Në të duken Hoxha dhe Mugosha që pozojnë në një foto shumë të çuditshme dhe jo të zakonshme për dy burra. Ajo është bërë në vitin 1942.

Hoxha dhe Mugosha ishin miq të ngushtë gjë që e dëshmojnë edhe letrat që janë shkëmbyer mes tyre.

Po përse kjo foto nuk u lejua të botohej në komunizëm? Këtë nuk di ta thotë njeri.

Next Post

Xhemë Hasë – Gostivari, simbol i rezistencës për liri dhe bashkim kombëtar

Nga Dr. Riza Sadiku Xhemë Hasë – Gostivari është njëri ndër personalitetet më të dalluara të historisë sonë kombëtare, i cili pa rezervë e përkrahu dhe i ndejti besnik platformës së Ballit Kombëtar, për çlirimin dhe bashkimin e trojeve të natyrshme etnike shqiptare; për realizimin e saj, bëri rezistencë të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: