E dini kur filloi të paguhej parkimi për vetura?

vull
0 0
Read Time:51 Second

Një ditë të ftohtë në janar 1935, një tarifë parkimi u fut në Oklahoma City. Vetë pajisja e faturimit quhet Park-O-Meter, dhe gjithçka që vijon është vetëm histori. Qysh në vitin 1941, tarifat e parkimit u shtrinë në të gjithë Shtetet e Bashkuara, dhe kjo u pranua më vonë në Evropë.

“Pagesa e parkimit është shpikja më e madhe e trafikut që nga semaforët,” raportoi revista California Law Review disa vjet pas prezantimit në Oklahoma City.

Në  zonat e para të parkimit në Amerikë, qytetarët filluan të padisin qytete për gjobitjet e parkimit, por përgjithësisht i kanë humbër rastet. Gjykatat kanë zbuluar se tarifat e parkimit janë një mënyrë e mirë për të rregulluar parkimin në qytete të mëdha. Tani kemi ardhur në pjesën më interesante: në ato ditë të para, paratë e mbledhura nga parkingu duhej të ishin mjaftueshëm për të mbuluar koston e instalimit dhe mirëmbajtjes së pajisjes. Dhe sot? Sot është një histori krejtësisht e ndryshme … biznes i madh për qytetet dhe operatorët.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Demokracia si fasadë mbi muri ?!

Nga Skënder MULLIQI Askush nuk po brengosët të mbrojë demokracinë dhe liritë njerëzore në Kosovë. Demokracia ka mbetur fasadë mbi muri.Po humb njerëzorja , po humb interesimi për fatin e rinisë tonë . Shteti po drejtohet nga struktura mashtruese , nga struktura mafioze , të cilët kan faj per gjithë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: