Elegji per Hamit Haxhiun

vull

Krenar me Ty kur erdhe ne kete bote,

Krenar per kombin, qe te rriti kjo toke,

Krenar per fisin familja e Jahe Haxhise,

Krenar qe erdhe ne jete, sternipi i Binak Alise

Gjaku smund te humbe, jo nuk behet uji

Nuk mund t’jetersohet, jo sbehet i huej

Shkelqeve krenar mu ne zemer te Serbise

Ishe i pare nder te paret, nderi i Shqiptarise

Me plisin e bardhe, Armiqeve u tregove

Pa tu trembur syri, si pishtar qendrove

Dashurine per atedhe, askush smund ta shuan

Pabesisht barbaret, TYvella te helmuan

Mund te shuhet jeta, por jo krenarija

Me TYkrenar kombi o Hamit Haxhija

Tridhjete vite shkuan, e cdo vit korriku

Na ringjallet shpresa, jo kurre svdes Hamiti

Ne Botushe o vella, qe e deshte shume

Permendorja larte qendron ne katund

Disa shkronja te arta, qe i rrin perbri

Ketu pushon trimi, qe ra per LIRI

Haxhi Haxhija 11.07.2020

Next Post

Stefoska: Stinët e verës në Ohër fillojnë dhe mbarojnë me "Verën e Ohrit",gjithçka para saj,dhe pas saj është vetëm stinë e verës

-Gjashtëdhjetë e një vit nga akordi i parë në “Shën Sofinë” e madhërishme,deri në gjashtëdhjetë e një vjetorin në mbrëmjen e sotme në Teatrin Antik madhështor –e kaluar e vlefshme për dhuratë të thellë. “Vera e Ohrit” prej më herët është një ngjarje prestigjioze. “Vera e Ohrit” e tejkaloi rolin […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: