Foto historike të çlirimit të Shkupit në vitin 1912

vull

Më 19 gusht “Times “, raporton kryengritësit shqiptarë me 12.000 burra kishin çliruar Shkupin të enjten e kaluar, kishin marshuar në Selanik. nga Shkupi grupe kryengritësish marshuan drejt Tetovës, Kumanovës e Preshevës dhe i çliruan edhe këto qytete, duke liruar gjithashtu të burgosurit. Një grup kryengritësish u drejtua për në Velesh. Udhëheqësit kryesorë të kryengritjes të cilët hynë në Shkup ishin, Hasan Prishtina, Bajram Curri, Isa Boletini, Zefi i Vogël, dhe Bajram Daklani. Foto 1: Isa Boletini me bashkëluftëtar duke hyrë në Shkup.

clirimi-shkupit-1912-1

 

Foto2 : Ne foto shihen prijësit e Kryengritjes HASAN PRISHTINA, BAJRAM CURRI dhe ISA BOLETINI. “Kush qëllon një plumb vetëm për kënaqësi do të varet: ruani ata për TURQIT”- Ky është urdhër! – HASAN PRISHTINA

clirimi-shkupit-1912-2

 

 

Foto3: Kryengritësit shqiptarë nga Kosova , me kuaj duke u future në Shkup.

 

clirimi-shkupit-1912-3Foto 4: Shqiptaret duke kërkuar armë në Tren për tu mbrojtur nga serbet dhe copëtimin e Shqipërisë nga Serbia, Greqia, dhe Mali i Zi.

Next Post

Lëvizja BESA - Tearcë: ISHP-ja ndalon ujin për pije në Tearcë, urgjentisht të dorëhiqet Kryetari i Komunës!

Për fat të keq sot, Instituti i Shëndetit Publik në Tetovë, ka publikuar analizat për ujin e pijshëm në fshatin Tearcë, të cilët ndalojnë reptësisht që uji të përdoret për pije sepse është infektuar me fekale. Gjithë dyshimet e banorëve të Tearcës, rezultuan të vërteta, ku ditë më parë shumë […]

Subscribe US Now