Kjo është lufta më e shkurtër në histori – shumë vdiqën dhe konflikti zgjati 45 minuta

vull

Lufta Anglo-Zanzibar u zhvillua midis Mbretërisë së Bashkuar dhe Zanzibar më 27 gusht 1896 dhe ndoshta do të kishte kaluar pa u vërejtur po të mos kishte bërë fjalë për rekord.

Lufta Anglo-Zanzibar shpërtheu më 27 gusht 1896 dhe zgjati vetëm 45 minuta . Lufta shpërtheu pasi Sulltan Hamad Tuwaini, i cili kishte bashkëpunuar me autoritetet koloniale britanike, vdiq më 25 gusht 1896 dhe nipi i tij Khalid mori pushtetin me një grusht shteti.

Britanikët planifikuan Hamund Muhamedin për atë pozitë sepse besuan se do të bashkëpunonin me të më lehtë, kështu që i dhanë Halidit një ultimatum për të dhënë dorëheqjen nga pushteti. Në vend që të tërhiqej, ai mblodhi një ushtri prej 2.800 vetash dhe britanikët dërguan këmbësorinë dhe pesë anije luftarake.

Pasi skadoi ultimatumi, britanikët hapën zjarr në pallatin e sulltanit me anije. Jahti i Sulltanit u fundos dhe pallati filloi të shembet. Khalid iku në konsullatën gjermane dhe sulmi britanik u ndal pas 45 minutash.

 

Me këtë, lufta mbaroi dhe rreth 600 njerëz vdiqën.

Next Post

Reklamimi kundrejt realitetit: Truket e përdorura nga agjencitë për të manipuluar udhëtarët - hidhni një sy

Nuk ka asnjë agjenci që do t’u pranojë turistëve se Taj Mahal është plot me mbeturina, dhe piramidat egjiptiane janë të mbuluara nga një re tymi për shkak të djegies së mbeturinave … Filtra, shkrepje dhe fotomontazh – me vetëm disa klikime e shndërrojnë realitetin e errët në një mbretëreshë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: