Komunizmi, sëmundje psikike?

vull

“Historia e diktatures komuniste, ka treguar se çdo regjim për të përligjur aparatin shtypës si forcën dhunuese, ka nevojë të krijojë armiq imagjinarë”


Duke krijuar armiq imagjinare shton presionin mbi popullin e pafajshem, krijon legjenda mbi viktimat, dhe një pjesë e mirë e popullit fillojnë ti besojnë legjendes, dhe pa dashur behen ndimesit e saj, ndimesit e një nga diktaturave me monstruoze që ka njohur historia.


Krimi më negativ ishte se njohu viktimen si kriminel dhe kriminelin si hero.


Ndryshimi i kendveshtrimit të historise, duke e bërë që të gjithe të besonin në legjendat komuniste, në thenie të pa bazuara në vertetesi historike, solli ndryshimin e historisë së Shqiperise, ku personazhi komunist u bë epiqender e kesaj historie
Atje ku gabimi u bë merite

Beniamin Bakalli

Next Post

Sinjalet që na jep trupi kur kemi probleme shëndetësore

Nëse trupit tuaj i mungon diçka, ai menjëherë do t’ju sinjalizojë për këtë. Duhet të jeni të informuar dhe t’i njihni simptomat.   Në vijim do të gjeni këshilla se si t’i lexoni sinjalet të cilat ju dërgon trupi juaj. Por mos harroni, për çdo problem tuajin shëndetësor duhet të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: