Partia Komuniste (PKSH) ishte organizatë terroriste shqiptaro-sllave

vull

Nga mbledhja e Kuvendit Kombëtar Shqiptar më 3.nëntor.1943 ku si Kryetar Parllamenti u zgjodh Idhome Kosturi i cili në këtë funksion nuk qëndroi as edhe dy ditë.Pasi celula terroriste komuniste e kishte vërë në shënjestër,kështu dhe ndodhi,më 5.nëntor.1943 Kryetari i Parllamenit Idhome Kosturi i sapozgjedhur dy ditë më parë me pëlqimin e Këshillit të Naltë Regjencës.Atentatorët tre prej tyre i zunë pritë në dalje prej shpie për në punë,me një breshëri plumbash në mëngjesin e 5.nëntorit. e lanë të vdekur Kryetarin e Parllamenit Shqiptar.

Me kte rast Qeveria e Rexhep Mitrovicës shpalli 5 ditë zie.Xhandarmëria shqiptare ariti ti kapë në shkurt të vitit 1944 atentatorët.Komanda Gjermane,kryeatentatorin komunist Kolë Lakun e varri në qendër të Tiranës në Sheshin Ismail Qemali (sot sheshi Skënderbeu). Historia i kthen në kujtesë aktet e terrorit komunist në Shqipëri.

Foto; e datës 3.nëntor.1943 në Parllamentin Shqiptar ( atëherë quhej Kuvendi Kombëtar Shqiptar)ku u zgjodh z. Idhome Kosturi Kryetar nalt në mes (foto) kurse në rreshtin poshtë janë Regjentët ; Patër Anton Arapi,Mehdi Frashëri, Lef Nosi dhe Fuad Dibra.eugen shehu

Next Post

Florim Besimi në krye të Degës së BDI-së në Tetovë

Kuvendarët e Bashkimit Demokratik për Integrim për kryetar të Degës së kësaj partie në Tetovë, gjatë procesit të votimit në Kuvendin Zgjedhor janë përcaktuar që me 84 vota pro të votojnë në favor të Florim Besimit ndërkaq kundër kandidati I tij Festim Halili arriti të marrë besimin e 36 kuvendarëve, […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: