Si u nxorr nga varri diktatori në ’92, kazma mbi kafkë

vull

Enver Hoxha, diktatori më gjakatar i Europës Lindore do të vdiste 34 vite më parë, pikërisht në 11 prill duke lënë pas një Shqipëria të shkatërruar, njerëz në uri, mijëra të vrarë, zhdukur, arrastisur, burgosur dhe përdhunuar gjatë regjimit të tij.

Gjashtë vite pas vdekjes së tij, në Shqipëria do të vinte ajo që sot e quajmë demokraci, ndërsa në ditët e para të kthimit të sistemit, trupi i tij u hoq nga Varrezat e Dëshmorëve.

Fotot e atij momenti janë publikuar fillimisht nga Kastriot Dervishi, i cili ka qenë drejtor i Arkivës së Ministrisë së Brendshme për disa vite.

Gjatë hapjes së varrit, kazma ka thyer edhe arkivolin duke dëmtuar edhe pjesërisht fytyrën e diktatorit. Në galerinë e mësipërme mund të ndiqni ato momente të fiksuara në aparat fotografik.

Next Post

MATOSHI : ADMINISTRIMI I TOKËS I NJËJTË PËR SECILIN QYTETAR PA DALLIM GJINIE, GJUHE APO ETNIE

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, sot ka marrë pjesë në takimin e Komitetit Ndërministror për Administrimin e Tokës, në të cilën është diskutuar për të arriturat dhe sfidat që ka Agjencia Kadastrale e Kosovës si dhe u shpalosën rekomandimet e donatorëve për këtë agjenci. Me këtë rast […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: