Viti 1924 apo si u shndërruan në “turq” banorët e Mamushës me plisa të bardhë në kokë dhe me mbiemrat Kraniqi, Bytyci e Mazrekaj

vull

Nxënësit shqiptarë me plisa në Mamushë, në vitin 1924

* Ja sesi Serbia i bëri turqit në Atdheun tonë përmes islamit!

* 1924: Ja një dëshmi se banorët e Komunës së Mamushës, ishin shqiptarë dhe jo turq

Komuna e Mamushës është njësi administrative në pjesën jug-perëndimore të Kosovës.Në vitin 2008 Mamusha u shndërrua në Komunë dhe është ndër komunat më të vogla në Kosovë.

 

Shndërrimi i saj në komunë u bë në kohen e decentralizimit. Mamusha është vendi i vetëm në Kosovë me shumicë Turke 93.1 %, por shumica e banorëve mbajn mbierma si Bytyqi, Krasniqi që nuk kanë lidhje me turqit, shkruan FMimages.net

 

Kjo foto e nxënësve me plisa në shkollën  e Mamushës është realizuar në vitin 1924 dhe tregon çartë se ky vendbanim ishte i banuar me shqiptarë dhe jo turq siç janë deklaruar sot këta banor.

Next Post

EURO 2020/ Shqipëri-Islandë, biletat në shitje

Federata Shqiptare e Futbollit, njofton të gjithë të interesuarit së kanë dalë në shitje biletat e ndeshjes eliminatore të EURO 2020, Shqipëri-Islandë, përballje e cila do të zhvillohet në datën 10 shtator 2019 ora 20:45. Kjo ndeshje do të zhvillohet në stadiumin “Elbasan Arena”, Elbasan.   Shqipëria bën pjesë në […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: