Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Holandë: EUFOR do të ndërhyjë në BeH në rast secesioni të paligjshëm - Koha News
Holandë: EUFOR do të ndërhyjë në BeH në rast secesioni të paligjshëm 1

Në rast të shkëputjes së paligjshme të njërit prej nënshkruesve të Marrëveshjes së Dejtonit, EUFOR, sipas mandatit të Kombeve të Bashkuara, nëse aktivitetet e OHR nuk janë të mjaftueshme, do të ndërhyjë dhe do ta zbatojë marrëveshjen.

Kështu thuhet në një nga përgjigjet e Qeverisë holandeze ndaj grupit të pyetjeve të Komisionit për Punë të Jashtme në Parlamentin e atij vendi lidhur me angazhimin e 164 ushtarëve holandezë në misionin EUFOR “Altea”, njofton Nezavisne Novine nga Banja Luka .

Ata theksojnë gjithashtu se bashkësia ndërkombëtare po shqyrton disa skenarë në rast se Rusia vendos të mos e zgjasë mandatin e këtij misioni në seancën e nëntorit të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara (KSB), por qeveria e atij vendi vlerëson se nuk do të vijë. në një bllokadë.

Mosrinovimi i mandatit të EUFOR-it në Këshillin e Sigurimit të OKB-së në nëntor 2023 mund të përbëjë një rrezik, duke pasur parasysh qëndrimin e Rusisë ndaj këtij misioni dhe ndikimin destabilizues që ai vend po përpiqet të ushtrojë në rajon. Megjithatë, aktualisht, ne vlerësojmë se rreziku është i kufizuar sepse një operacion nën mandatin e OKB-së ka të ngjarë të jetë më i pranueshëm për Rusinë sesa alternativat e mundshme. Nëse ndodh një veto ruse, si BE ashtu edhe NATO po zhvillojnë skenarë të ndryshëm, thuhet në përgjigje.

Në një nga përgjigjet e saj, qeveria e Holandës vlerësoi se pranimi i Bosnjë-Hercegovinës në NATO nuk është tani në rendin e ditës për shkak të situatës komplekse në BeH dhe gjendjes së keqe të forcave të armatosura të vendit.

By vull