Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Hyrja në Mal të Zi është e mundur pa certifikatë

2 min read
Qeveria e Malit të Zi ka vendosur që për shkak të situatës më të favorshme epidemiologjike që nga nesër të zbusë edhe më tej masat, që ndër të tjera do të thotë se do të hiqet detyrimi për të patur certifikatë hyrje në Mal të Zi.
Masat do të vlejnë nga nesër, 11 mars deri më 25 mars, njoftoi në një konferencë për media drejtori i Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi, Igor Galic.
Sipas tij, hiqet detyrimi për të patur certifikatë hyrje për në Mal të Zi, duke iu përmbajtur masave elementare epidemiologjike.
Sipas mediave të Podgoricës, certifikatat e COVID-it nuk do të nevojiten më për qëndrime në institucione kulturore, ambiente hoteliere, objekte që organizojnë lojëra fati, ambiente sportive, si dhe në ambiente të jashtme dhe të mbyllura .
Posedimi i certifikatave të COVID-it nuk do të kërkohet më për hyrje në qendra fitnesi dhe palestra , dhoma lojërash për fëmijë, si dhe për pjesëmarrje dhe qëndrim në tubime në vende të mbyllura publike (ngjarja publike, tubime politike dhe private, festime, ahengje, dasma etj. manifestimet).
Numri i vizitorëve në ngjarjet publike dhe ngjarje të tjera në natyrë rritet nga 50 në 100, si dhe lejohet pranimi i ngushëllimeve dhe kryerja e varrimeve, me praninë deri në 100 persona.
Lejohet organizimi i aktiviteteve argëtuese, sportive dhe rekreative për fëmijë dhe të rritur në vende të hapura publike (park argëtimi, karusel, stërvitje në grup, pista patinazhi …) në prani të deri në 100 personave. Masa e mbajtjes së maskave mbetet në fuqi, raporton Tanjug.