Meta njoftoi sot se nga nëntori do të ofrojë abonime me pagesë për evropianët që të përdorin Facebook dhe Instagram pa reklama, raportojnë mediat franceze.

Në këtë mënyrë, beson kjo kompani amerikane, rrjetet sociale do të përmbushin kërkesat e legjislacionit evropian për të dhënat personale dhe reklamat e synuara.

Përdoruesit në BE, Zvicër dhe në pjesën tjetër të Zonës Ekonomike Evropiane (Islanda, Norvegjia, Lihtenshtajni) “do të kenë zgjedhjen të vazhdojnë të përdorin të dyja platformat falas, me reklama të personalizuara, ose të abonohen për të shmangur reklamat”, shtohet në deklaratë. kompania.

Abonimi do të jetë 9,99 euro në muaj për profilet në Instagram dhe Facebook në kompjuter dhe 12,99 euro për aplikacionet celulare në telefonat inteligjentë.

By vull