Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Ja sa do të rriten realisht pensionet - Koha News
Ja sa do të rriten realisht pensionet 1

Qeveria njoftoi se nga muaji mars pensionet do të rriten për 8.4 për qind, që sipas tyre është një rritje rekord e pensioneve.

Nga marsi i vitit të kaluar deri në mars të këtij viti, pensionet janë rritur trefish, pra në mars 2022 me 2.9 për qind, në shtator të të njëjtit vit me 6.8 për qind dhe në mars të këtij viti me 8.4 për qind, që do të thotë se në total, në 12 muaj. , pensionet janë rritur me 18.1 për qind.

Çfarë do të thotë kjo në praktikë?

Nëse një pensionist ka marrë pension prej 20.000 denarë në shkurt të vitit 2022, në mars të të njëjtit vit është rritur në 20.580 denarë, ai ka marrë pension deri në shtator të vitit 2022 kur me rritjen e atëhershme është rritur në 21.979 denarë.

Me rritjen e fundit, i njëjti pensionist që marsin e kaluar kishte pension prej 20.000 denarë, nga ky mars do të marrë 23.825 denarë, ose 3.825 denarë më shumë, pra mbi 60 euro më shumë për vetëm një vit.

Si shembull grafik është marrë shuma prej 20.000, ndërsa me rritjen e re pensioni mesatar, i cili deri më tani ka qenë 17.666 denarë, do të rritet në 19.150 denarë.

By vull