Ish-kryeministri slloven Janez Jansha komentoi vendosjen e kontrolleve kufitare në pikat kufitare sllovene, krizën e emigrantëve dhe u bëri thirrje sllovenëve të armatosen.

“Djalli e hoqi shakanë”. Armatosuni. Ligjërisht”, nis thirrjen e tij Jansha në rrjetin social X (ish-Twitter).

 

Ai shton se të zgjuarit e kuptuan thirrjen dhe të tjerët “do t’i besojnë Golob, Poklukar dhe Sharac se janë të aftë të mbrojnë Slloveninë, në rast të sulmeve terroriste”.

Janša thekson se bëhet fjalë për zyrtarë shtetërorë të cilët që nga muaji qershor kanë injoruar thirrjet e Partisë Demokratike Sllovene (SDS) – të udhëhequr nga Jansha – për të mbledhur një Këshill të Sigurisë Kombëtare për të diskutuar masat për të luftuar migracionin ilegal dhe për të menaxhuar rreziqet e sigurisë.

Rrëzuan gardhin dhe tani që në panik po rifusin kontrollin e kufirit me fqinjët, vetëm po devijojnë fluksin e ilegalëve nga rrugët në vagona”, shtoi Jansha.

Ai ka telefonuar edhe ministrin aktual të Mbrojtjes, Marjan Saraç, duke thënë se dikasterin e tij e drejton si një reality show.

Jansha shprehet se bota ka ndryshuar në dekadën e fundit dhe se themelet e vlerave të qytetërimit perëndimor janë minuar. “Presioni i migracionit të paligjshëm masiv po shkatërron rrënjësisht mënyrën ekzistuese të jetesës në BE dhe po forcon bërthamat militante, pro-terroriste në kryeqytetet evropiane. Qytetet dikur të sigurta dhe të suksesshme po përjetojnë një rritje të paprecedentë të krimit. Fatkeqësisht, këtu përfshihet edhe Lubjana”.

“Terroristët palestinezë në Izrael konfirmuan edhe një herë se sa e rëndësishme është që njerëzit të jenë mirë dhe të armatosur ligjërisht,” shtoi ai.

Në fund të postimit Jansha shprehet se tre gjëra janë të qarta:

  1. Me shumë mundësi mund të presim një shtrëngim të situatës së sigurisë.
  2. Grupi aktual i autoriteteve nuk është pothuajse i aftë për vlerësime, përgatitje dhe veprime në kohë.
  3. Të gjithë janë të detyruar të bëjnë gjithçka që është e mundur në kuadrin e rendit kushtetues për të mbrojtur familjen dhe atdheun.

By vull