Josep Borej do të mbërrijë në BeH javën e ardhshme

1 min read

Përfaqësuesi i Lartë për Politikë të Përbashkët të Jashtme dhe Siguri të Bashkimit Evropian, Josep Borrell, javën e ardhshme duhet të arrijë në Bosnje dhe Hercegovinë, shkruan Politički.ba.

Vizita e shefes së diplomacisë evropiane është e lidhur edhe me aktivitetet e komunitetit ndërkombëtar për arritjen e një marrëveshjeje për reformën zgjedhore në vendin tonë. Megjithatë, fokusi i vizitës së Borelj do të jetë në marrëdhëniet midis BiH dhe Bashkimit Evropian, si dhe situatën e sigurisë në rajon.

Borelj është planifikuar të mbërrijë në kryeqytetin e Bosnje-Hercegovinës të mërkurën. Pas Sarajevës, ai duhet të vizitojë Shkupin dhe Tiranën, shkruan Politički.