Orari i fluturimeve dimërore i Aeroportit Ndërkombëtar të Shkupit dhe Aeroportit të Ohrit “Sveti Apostol Pavle” ka filluar dhe do të zgjasë deri më 31 mars 2024.

Nga Aeroporti i Shkupit sipas orarit dimëror do të fluturojnë 13 linja ajrore. “Air Serbia” do të fluturojë për në Beograd, “Austrian” për në Vjenë dhe “Croatia Airlines” për në Zagreb. Linja ajrore greke “Edjian” do të fluturojë për në Athinë, dhe nga 2 tetori për në Sarajevë. Turkish Airlines vijon fluturimet drejt Stambollit dhe Pegasus përveç Stambollit do të fluturojë edhe për Izmir. Nga Aeroporti i Shkupit, “Sun Express” njoftoi se vazhdon të kryejë fluturime çarter drejt Izmirit dhe Antalisë si fluturime të rregullta edhe në sezonin dimëror.

Linja e re ajrore që hyri në tregun e aviacionit maqedonas, “Lufthansa”, do të ketë fluturim të rregullt për në Frankfurt, ndërsa kompanitë ajrore “Chair Airlines” dhe “Edelweiss” do të fluturojnë për në Cyrih. EasyJet do të fluturojë për në Gjenevë dhe LOT Polish Airlines do të fluturojë për në Varshavë. 29 destinacionet e mbetura do t’i shërbejë kompania ajrore hungareze “Wizer”, e cila me subvencione nga Qeveria prezantoi katër linja të reja nga Shkupi për në Luksemburg, Shtutgart, Salzburg dhe në Lubjanë.

TAV Maqedoni informoi se detajet e destinacioneve, linjave ajrore dhe frekuencave të fluturimeve mund të shihen në faqen e internetit

– Linjat e reja ajrore, kthimi i linjave ajrore që tashmë operonin në tregun maqedonas të aviacionit dhe futja e linjave ajrore të reja dhe tërheqëse janë në krye të listës së prioriteteve tona. Si operator aeroporti, ne gjithmonë përpiqemi t’u përgjigjemi kërkesave të udhëtarëve tanë për një numër edhe më të madh të mundësive të udhëtimit nga aeroportet tona – thekson TAV Maqedoni.

Destinacionet më të shpeshta nga Aeroporti Ndërkombëtar “Shkup”, sipas statistikave të trafikut të pasagjerëve të TAV Maqedoni, për periudhën janar – shtator 2023 ishin Stambolli (dy aeroportet, IGA dhe “Sabiha Gjokcen” me 10,8% të tregut). “Basel Miluse” (6.1%), Cyrih (5.5%), Vjenë (4.7%), Dortmund (4.5%), më pas Frankfurt (4.2%), Mynih Memmingen (4.1%), Antalia (4%), Malmö (2.6). %) dhe Këlnit (2,6%).

Me orarin dimëror të fluturimeve, nga Aeroporti i Ohrit do të fluturojnë tre linja ajrore, përkatësisht: “Chair Airlines” dhe “Erelvais” për në Cyrih dhe “Wizer” për në Dortmund, Mynih, Memmingen dhe Vjenë. Aeroporti i Shën Palit Apostulli përjetoi një sezon të shkëlqyer veror, i nxitur nga fluturimet sezonale dhe çarter për në Beograd në Air Serbia dhe në Mançester dhe Londër (Gatwick) në TUI. Ndryshe, për tre tremujorët e vitit 2023, janar – shtator, destinacioni më i zakonshëm i udhëtimit nga Aeroporti i Ohrit ishte Bazel (21.5% pjesë e tregut), pastaj Vjena (21%), Dortmundi (16.4%), Memmingen (11.9%). , Malmö (9.4%), Cyrih (9.3%), Amsterdam (8.8%) dhe destinacionet e tjera kanë 0.5%.

Top 5 vendet me fluturime direkte nga aeroportet e Maqedonisë për periudhën janar-shtator 2023 ishin Gjermania (27,3% pjesë e tregut), Turqia (16,9%), Zvicra (13,4%), Suedia (6,7%); dhe Italia (6.5%).

Sa i përket pjesëmarrjes së linjave ajrore në trafikun e pasagjerëve për nëntë muajt e parë të vitit 2023 në Aeroportin e Shkupit, “Wizer” ka transportuar numrin më të madh të udhëtarëve (60,2% pjesë e tregut), e ndjekur nga “Turkish Airlines” (7,4%), Pegasus Airlines (6,1). %), Austrian Airlines (4,7%), Chair Airlines (3,7%).

By vull