Përfundoi seanca e sonte e Komisionit Hetimor Parlamentar për rastin e Klinikës së Onkologjisë, pas pyetjes së Eftim Naskov, kryerevizor i brendshëm në Fondin e Sigurimeve Shëndetësore dhe Maja Parnardzhieva Zmejkova, drejtoreshë nga gushti 2009 deri në shkurt 2015 të Fondit për sigurim shëndetësor me ndërprerje për shkak të pushimit të lehonisë.

Ata iu përgjigjën pyetjeve parlamentare për skandalin me Klinikën e Radioterapisë dhe Onkologjisë.

Vendimi për formimin e Komisionit Hetimor është marrë më 20 shtator, pasi Prokuroria Publike ka hapur procedurën para-hetimore pas akuzave publike për abuzim me drogën në këtë klinikë.

Akuzat për abuzim me drogën në klinikë shkaktuan reagime publike dhe një sërë protestash.

By vull