Kam amanet nga babai, mos votoj kurrë parti maqedone

1 min read

Nga Urim Salihu

Zaevi e përmendi një amanet. Por edhe ne kemi amanetet tona që ta dijnë edhe politikanët shqiptarë. Babai ma la një të tillë amanet: Që parti maqedonase mos votoj kurrë. Unë do ta respektoj deri sa t’i mbylli sytë sepse gjithë vuajtjet e mia dhe familjes sime, por edhe shumë shqiptarëve lidhen direkt prej maqedonasve.

Ata na morrën çdo gjë dhe nuk na dhanë asgjë. Edhe si student isha i rrethuar në ligjerata nga policë të regjimit maqedonas , atë kohë të LSDM së.Brenda klasave mësoja të ardhmen, lirinë,ëndrrën e së nesërmes. Jashta ishte terrori.Iku ai regjim më vonë dhe erdhi një tjetër po aq i tmerrshëm.

Dhe pastaj një tjetër,e një tjetër. Ta dijë Aliu, Zijadini, Bilalli, Menduhi e Afrimi që votë maqedonasit nuk i jap. Fëmija im nuk do ta ketë amanet nga unë për asgjë sepse mbase do vijnë kohë tjera. Por unë amanetin e tim eti do ta mbaj dhe kushdo qoftë parti që do bëni pakt me LSDM a VMRO, mos kërkoni votën time.

Unë shkel fjalën e babait tim dhe fjala e tij është ligj, jo fjala e liderëve dhe militantëve të terrenit.