Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
KAPITALIZIMI I TREGUT TË BITCOIN TANI ËSHTË MË I LARTË SE KARTA VISA - Koha News
KAPITALIZIMI I TREGUT TË BITCOIN TANI ËSHTË MË I LARTË SE KARTA VISA 1

Çmimi i Bitcoin ka parë një rritje në javët e fundit pasi çmimi i asetit kryesor të kriptos arriti një nivel tjetër prej 24,900 dollarë për monedhë. Në fund të shkurtit, kapitalizimi i tregut të kriptomonedhës tejkaloi vlerën e 479 miliardë dollarëve. Si i tillë, bitcoin kapërceu përkohësisht kufijtë e tregut të Visa, JPMorgan, JPMorgan Chase dhe gjigantë të tjerë të shërbimeve financiare. Për krahasim, Mastercard dhe Visa u vlerësuan përkatësisht në 469 miliardë dhe 344 miliardë dollarë.

Për kriptosferën më të gjerë, të dhënat tregojnë se vëllimet e transaksioneve të kriptomonedhave kryesore tani kanë tejkaluar ato të botës së biznesit me marzh të lartë.

Sipas të dhënave nga Companies Market Cap – një grumbullues që rendit asetet kryesoSipas të dhënave nga Companies Market Cap – një grumbullues që rendit asetet kryesore globale sipas kapitalizimit të tregut – vëllimi i transaksionit USDT do të arrijë në 18.2 trilion dollarë në 2022, duke e vendosur stablecoin përpara procesorëve tradicionalë të pagesave si Visa dhe Mastercard.

Nëse e njëjta normë rritjeje mund të arrihet në muajt e ardhshëm, gjëra interesante me siguri do të ndodhin në të ardhmen, duke përfshirë tejkalimin e Alphabet deri në fund të 2023 për të kapërcyer 13 trilion dollarë në transaksione.

Kjo nuk do të thotë që njerëzit po shpenzojnë në mënyrë aktive ose do të shpenzojnë triliona duke përdorur kriptomonedha për mallra dhe shërbime, pasi një pjesë e madhe e transaksioneve të Bitcoin përdoren vetëm për tregti spekulative. Por piketa të tilla janë një hap i madh përpara në vetvete, pasi tregon se si kriptovalutat janë të shkallëzueshme, edhe pse rastet e përdorimit të tyre sfidohen nga ata që i quajnë një mashtrim, flluskë ose më keq.

Që nga nëntori 2021, kapitalizimi i tregut të Bitcoin lëvizi rreth 1.23 trilion dollarë, duke e bërë atë më të kapitalizuar se disa nga bankat më të mëdha në botë së bashku, duke përfshirë JPMorgan dhe Bank of America. Para se të rrëzohej në vitin 2022, kapitali i tregut të Bitcoin tejkaloi atë të emrave të shquar si Netflix, Walmart, Samsung, Alibaba, Berkshire Hathaway, Tesla, Facebook dhe shumë të tjerë.

By vull