Sipas Reuters, JD, Taobao dhe faqet e tjera të blerjeve në internet po ofrojnë serinë iPhone 15 me zbritje deri në 200 dollarë.

Me ekonominë e Kinës që po përjeton një ngadalësim, këto faqe shpresojnë se ulje të tilla do të ndihmojnë në rritjen e kërkesës për serinë e re të iPhone, e cila nuk ka ecur mirë.

Falë zbritjes, blerësit kinezë mund të marrin iPhone 15 512 GB për 1026 dollarë, që është më pak se çmimi zyrtar i rekomanduar (1230 dollarë). Në mënyrë të ngjashme, iPhone 15 Plus 128 GB është në dispozicion për 834 dollarë, që është 137 dollarë më lirë se MSRP.

Sa i përket modelit Pro, iPhone 15 Pro Max 512 GB shitet për 1,464 dollarë në Taobao, ndërsa është 1,642 dollarë në faqen e internetit të Apple.

Një raport nga fillimi i këtij muaji tha se shitjet e serisë së iPhone 15 në Kinë u ulën me 4.5% nga viti në vit krahasuar me serinë iPhone 14. Huawei, e cila zbuloi kohët e fundit flamurin e saj të ri, ka të ngjarë të fajësojë, të paktën pjesërisht Linja Mate 60.