Kjo bukë nuk duhet të hahet nga personat me kolesterol të lartë 1

Kolesteroli i lartë mund të jetë një problem shqetësues shëndetësor për të jetuar.

Prandaj, nutricionistët paralajmërojnë se nëse nuk kujdesemi për nivelin e kolesterolit, kjo shpesh mund të çojë në bllokimin e arterieve dhe komplikime të mëtejshme të zemrës.

Prandaj, është e rëndësishme të monitorojmë nivelin e tij dhe të hani ushqime të pasura me lëndë ushqyese që janë të shëndetshme për zemrën tonë, të cilat mund të ndihmojnë në ruajtjen e niveleve normale të kolesterolit.

Sipas Eat This, është shumë e rëndësishme t’i kushtojmë vëmendje yndyrave dhe karbohidrateve që vendosim në trupin tonë. Një nga ato ushqime është buka.

Dietologët thonë se buka më e keqe për njerëzit me kolesterol të lartë është buka e bardhë e thjeshtë. Kur hamë karbohidrate të thjeshta që janë pa fibra, trupi ynë i zbërthen ato njësoj si sheqeri dhe si pasojë rritet i ashtuquajturi kolesterol i keq ose LDL.

Konsumimi i karbohidrateve të rafinuara si buka e bardhë mund të ndikojë negativisht në shëndetin tonë pasi shkakton një rritje shtesë të kolesterolit.

By vull