Koalicioni qeverisës në Slloveni dënoi ashpër sot thirrjen e ish-kryeministrit slloven Janez Jansha për armatosjen e popullit, pas tubimit pro-palestinez që u mbajt të enjten në Lubjanë.

Udhëheqësit e partive të koalicionit qeverisës e quajtën thirrjen e tij “plotësisht të papërgjegjshme”, njoftoi agjencia STA.

Ata në një deklaratë të përbashkët theksojnë se ftesa e ish-kryeministrit, liderit të Partisë Demokratike Sllovene (SDS) opozitare, bie ndesh me përpjekjet e bashkësisë ndërkombëtare.

Më herët në Platformën X pas një mitingu pro-palestinez, Jansha shkroi: “Gjërat po bëhen serioze. Armatosuni ligjërisht.”

Liderët e koalicionit qeverisës thanë sot se Sllovenia është një vend demokratik i bazuar në sundimin e ligjit dhe me institucione të forta në shërbim të rendit dhe sigurisë.

“Siguria e njerëzve është e para, prandaj Qeveria është aktive në monitorimin e situatës dhe marrjen e të gjitha masave të nevojshme. Ne dënojmë përhapjen e panikut, urrejtjes dhe populizmit dhe refuzojmë thirrjen për armë. “Thirrje të tilla janë në kundërshtim me Slloveninë moderne dhe demokratike dhe nuk janë në frymën e një Evrope të bazuar në solidaritet,” tha koalicioni.

Edhe presidentja sllovene, Natasha Pirc Musar, e dënoi thirrjen për armë të Janshës, duke thënë se deklarata të tilla duhet të trajtohen shumë seriozisht.

By vull